Det forunderlige liv i Ecuador

Oriente (Amazonas)

Øst for fjellene ligger regnskogen. Amazonas begynner her, fortsetter innover i Peru og omfatter store deler av Brasil. Det ligger store reserver av olje her og det diskuteres heftig med urfolksorganisasjoner og miljøbevegelsen om utnytting.

Som turist drar du ikke på egenhånd inn i jungelen. Den beste måten å komme seg dit på er å bestille tur på et byrå i Quito eller Baños. Det finnes ulike pakker og forskjellige bestemmelssteder.

 Et anbefalingsverdig tilbud er et 5 dagers opphold på et jungle lodge. Du må da selv komme deg til Puños. Derfra blir du transportert med bil og kano til du er tilstrekkelig langt unna det meste som minner om sivilisasjonen. Oppholdet inkluderer mat og drikke og daglige ekskursjoner. Aktivitetene omfatter som regel guiding blant jungelens plante og dyreliv. Vi kan notere oss skumle insekter, aper, kaimaner, kvelerslanger og utallige fuglearter. Man kan også fiske piraya eller besøke en innfødt stamme med innføring i kultur og matlaging.  Det hender også man får et minikurs i bruk av medisinske planter.

Det er også mulig med båttur langs en av elvene med tilsvarende aktiviteter underveis.

Alle pakkene inkluderer som regel engelskspråklig tolk. Vi anbefaler at du oppsøker forskjellige byråer og sammenlikner pakkene ut fra din ønsker og behov, samt pris.

Arkiv