Det forunderlige liv i Ecuador

Fallene i Molinuco

Hit er det ikke mange utenlandske turister som kommer. Til tross for at det ikke er mer enn 3o kilometer fra Quito. Molinuco står bare ikke på kortlista til de fleste operatørene som ellers tjener greit på Mitad del Mundo og Cotopaxi. Men tar du en runde lar det seg sikkert ordne.

Og du skal komme hit for å vandre i de dype skogene og se de flotte fossefallene. På sin vei ned fra selveste Cotopaxi passerer de her og danner elva Pita.

Utgangspunktet for turen er gjerne Molinuco-anlegget som skilter med restaurant, overnattingstilbud, ørretoppdrett og lekeplass for barna.Du betaler 1,50 USD for å komme inn. Og det er overraskende flott der, med tanke på den humpete veien du har tilbakelagt.

Men først og fremst er du der for å gå tur. Det er ikke mye turterreng som oppfyller kravene til en turvant nordmann så nær Quito. De anviste løypene er overkommelige. Èn går rett til værs til et utsiktspunkt hvor du på en klarværsdag kan skue samtlige topper i den berømte Avenida de los volcanos. En annen går gjennom skogen og en tredje langs elva Pita. Det er på den siste du ser flest folk og her du finner de fotogene fossefallene. Det kan være litt sleipt å gå enkelte steder. særlig etter regnvær. Det er og et  par hengebruer hvor det er greit å ha balansenerven i orden. Ellers ingen voldsomme utfordringer.

Tilbake på Molinuco anbefales ørretmiddagen til usd 6,50. Den er garantert fersk.

For meg er Molinuco blitt et av de foretrukne steder for en søndagstur og en klar anbefaling for turister som vil ta en avstikker fra hovedløypa. Men med et minus for vanskelig framkommelighet.

Hvis du drar på egenhånd må du først til Sangolqui i Valle de los Chillos. Derfra må du videre på det som nærmest må kalles en kjerrevei. Den er steinbelagt for at den ikke skal regne bort i vinterhalvåret. Det går også busser fra rundkjøringen kjent som El Colibrí ved åttetida om morgenen.

Legg igjen en kommentar

Arkiv